Over M. & M. Kramer 2018-06-29T08:30:42+00:00

M. & M. KRAMER

PASSIE VOOR DUIVEN!

Over M. & M. Kramer

Wij zijn Martijn & Marit Kramer. Al 20 jaar vormen wij een stel, waarvan 10 jaar getrouwd, en sinds kort hebben wij een dochter Iris. Sinds 2007 vormen wij de combinatie M. & M. Kramer en vliegen wij vanaf ons huisadres in Wormer.

Martijn & Marit Kramer met dochter Iris

Martijn heeft de fijne kneepjes van het duivenvak geleerd van zijn vader Fred Kramer en Cees Ouwehand. Samen met Fred en Cees, vormde Martijn tot 2007 de combinatie F.S. Kramer & Zn. Deze combinatie blonk vanaf de jaren ’90 uit op de dagfond in afdeling 6 Noord-Holland. In 2013 zijn wij verhuisd binnen ons dorp naar een grotere lokatie voor de duivensport. Daar waar Martijn de echte duivenspecialist van de combinatie mag worden genoemd, zorgt Marit voor de continuiteit in de dagelijkse verzorging van de duiven en de administratie. Immers, Martijn heeft in het dagelijks leven een 36-urige werkweek bij een werkgever.

Combinatie F.S. Kramer & Zn – vlnr. Fred Kramer, Martijn Kramer en Cees Ouwehand

Onze duivenkolonie is in grote lijnen opgebouwd uit nazaten van eigen soort, te weten de ‘Goeie Rooie’-lijn. Dit was een prachtige rode kras doffer uit 1996. Deze doffer werd 1e Asduif dagfond in afdeling 6 Noord-Holland in 1999. Als kweker bracht deze doffer de topduif ‘De Havik’ voort, de vader van ‘Cees’, tot op heden beste doffer van M. & M. Kramer. ‘Cees’ vloog als jonge duif op Chimay in 2007 een 1e tegen 18.042 duiven. Hierna volgde ‘The Prince’ en ‘Jens’. ‘Jens’ bezorgde ons in 2015 de allereerste 1e NPO overwinning op een dagfondvlucht vanuit Vierzon tegen 5.258 duiven. Verder is onze strategie in de achterliggende jaren geweest het jaarlijks aankopen van (klein)kinderen van nationale topduiven. Zo is ondermeer ‘High Impact’ (kleinzoon van ‘Valitas’ van R.A. Bakker & Zn), de ‘Super Harry’ (kleinzoon van ‘Harry’ via GPS/Hooijmans), ‘Bak 1/25’ (kleinzoon van ‘Di Caprio’ van D. van Dijk/Comb. Verbree) en ‘Limburgia’ (dochter ‘Limburg’s Best’ van J. Hendriks & Zn) door ons aangekocht. Het vliegen met duiven voortkomend uit deze kweekploeg leidt tot de resultaten die de combinatie M. & M. Kramer nu, en hopelijk de komende jaren, kan neerzetten!

Combinatie M. & M. Kramer – vlnr. Marit, Cees Bruijn (vader Marit) en Martijn met ‘Cees’ na zijn overwinning op Chimay 1e tegen 18.042 duiven in 2007.